De arbeider is zijn loon waardig

Het CDA heeft de invoering van de vlaktaks nadrukkelijk in haar verkiezingsprogramma staan. Dit houdt in dat, ongeacht wat je verdient, je een vast percentage belasting betaalt van ongeveer 35%. Een belastinghervorming van formaat die het huidige ingewikkelde belastingstelsel een stuk zal vereenvoudigen. Ingewikkelde aftrekregelingen worden afgeschaft en daarvoor in de plaats één belastingschijf. Alleen dat al is een enorm voordeel. Maar wat betekent het voor de hardwerkende Nederlander?

Voor de hardwerkende Nederlander betekent dit dat hard werken wordt beloond. In het huidige belastingstelsel wordt dit nog te veel afgestraft. Meer uren werken betekent immers wel bruto meer verdienen, maar wat houd je er netto aan over? Nu betekent meer werken vooral werken voor de fiscus. Bij de vlaktaks weet je waar je aan toe bent. Over elke € 100,00 betaal je evenveel belasting ongeacht of je die met gewone uren of overuren hebt verdiend.

Dat is goed nieuws voor mensen die met hard werken onze economie draaiende houden. In het bijzonder geldt voor de mensen die in nacht- en onregelmatige diensten moeten draaien. Van het meergeld wat dit oplevert, wordt nu nog door de fiscus een onevenredig groot deel afgeroomd. Dit laatste wordt door linksere partijen  ‘eerlijk verdelen’ genoemd, maar  gaat voorbij aan het principe ‘de arbeider is zijn loon waardig’.

Jammer dat niet veel meer partijen pleiten voor de vlaktaks. Naast het CDA vindt het idee alleen ingang bij VVD en SGP. Voor een invoering zal dit in de komende kabinetsperiode niet genoeg zijn, maar mogelijk komt het wel een stapje dichterbij.  Het CDA heeft in ieder geval het lef gehad om het op te nemen in haar programma. Een goede reden voor de hardwerkende Nederlander om zijn of haar stem te geven aan het CDA.

Dit bericht is geplaatst in politiek. Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*